Geschiedenis...

Ontstaan

In 1979 werd Jus te Nève opgericht in jeugdhuis Apollo te Lanaken. Overal werden er afgedankte instrumenten ingezameld en de eerste repetitie ging van start onder leiding van Etienne Goossens.

 

De eerste keer

Alle liedjes werden in de "codetaal" van de zaote hermeniekes uitgeschreven, namelijk cijfers, die overeenkomen met de ventielen op de instumenten.
In 1980 trok Jus te Nève voor het eerst mee in de carnavalsstoet.

 

Onze leden

Jus te Nève bestaat ondertussen al meer dan 30 jaar als muziekvereniging. Op dit ogenblik noteren we een
35-tal leden, voornamelijk koppels. Hierdoor dragen wij de slogan "saome oet, saome thoes" hoog in het vaandel.

 

Muziek

Ons hermenieke probeert leuke muziek te spelen, deels gericht op carnaval, maar ook in functie van de optredens door het jaar. Van Lanaken tot Antwerpen, Gent, Blankenberge, Brugge en de Duitse Moezelregio.

 

Vooruitgang

Kwalitatief is er de laatste jaren merkelijk vooruitgang geboekt. Mede door uitbreiding van de repetitie-uren en muzikale scholing van een aantal leden. Ondertussen is Jus te Nève ook gekend als zanggroep.

 

Activiteiten

Al 16 jaar staan we telkens met een nieuw carnavalsliedje op de CD "Vastelaovend aan de Maaskant". In totaal zijn er al meer dan 20 liedjes op plaat of CD verschenen.

 

Evenementen

Elk jaar organiseert Jus te Nève het Frühshoppen, 3 weken vóór Carnaval. Bovendien bent u ook altijd welkom op een van onze optredens.